Copyright Radka Lankašová, webdesign & developed by: 5Q.

 

Ochrana osobních údajů

Ideální pracovní den
06.05.2015

Známe to všichni, úkolů hodně, času málo, jak všechno zvládnout a nezbláznit se?

Nejlepší je začít den tím, že sníme žábu, tedy vyřídíme odkládaný, nepříjemný úkol.  Žába (termín vymyslel Brian Tracy ve své knize Eat That Frog /Snězte tu žábu ) může být schůzka, hovor, mail, prezentace. Jednou tu nepříjemnou záležitost stejně udělat musíme. Když se do ní  pustíme hned ráno, uleví se nám a zbytek dne je prima.


Klientům proto často kupuji žábu. Ukazuje se, že její přítomnost na pracovním stole má silně motivační charakter. Počet odkládaných nepříjemných úkolů se díky ní rapidně snižuje.


Po likvidaci nepříjemna se věnujeme práci na skutečných prioritách, tedy úkolech, které nás posunou dál, přinesou skutečný prospěch.


Následuje dobrý oběd (ten je velmi důležitý pro naše tělo), po něm se věnujeme již jen operativním úkolům – vyřizováním mailů, telefonátům a schůzkám. Po zhruba 30 -  45 minutách si vždy dopřáváme krátkou pětiminutovou přestávku. Ta nás osvěží a vytvoří přirozený předěl mezi jednotlivými činnostmi.


Velmi se mi u klientů osvědčilo mít posloupnost dne před očima, třeba na flipchartu. Po pár dnech přejde nový režim do krve a jde to samo.


Na konci dne díky správnému rozložení úkolů a přestávkám mezi nimi odcházíme spokojení, protože žabucha byla snědena, posunuli jsme se o kus dál a vyřídili jsme nikoli sebe, ale potřebné provozní záležitosti. Pocit dobře vykonané práce ještě umocníme tím, že se po práci věnujeme sami sobě a svým blízkým.